Dennisinsrilanka.reismee.nl

8 november

De jongens staan hier altijd op om 5.30u 's morgens. Ik was van plan dit ook te doen vandaag om eens te zien hoe alles dan in zijn werk ging. Aruna zei dat dat zeker goed was, maar dat het niet moest, we kunnen doen wat we willen..., 'you are really free in what you are doing', zegt hij altijd.
Anne en Evelien hadden al gezegd dat ze nog niet mee zouden opstaan en toen mijn wekker ging besloot ik ook dat het voor een volgende keer zou zijn ;-).
's Morgens waren de jongens naar school en kregen de vrouwen naailes in het huis. We gingen eens kijken en zeiden 'lassenai'. (mooi)Het zijn ook echte kunstwerkjes dat ze maken. Toen kon Anne even uitpakken met het maken van een vriendschapsbandje. Ze waren toch een beetje onder de indruk, zeker toen ze het om hun arm kregen.
Daarna hebben we een brainstorm gehouden over wat relevant is om met de jongens te doen: toffe spelletjes, leuke lesjes, knutselactiviteiten, Engelse verhaaltjes,...Toen Aruna tegen 16u terug kwam van zijn werk, lieten we onze voorstellen zien. Hij vond het allemaal goed en benadrukte nog eens dat we heel vrij zijn in onze keuze. Hij merkte ook op dat het zeer nuttig is voor de jongens om Engels te leren en dat het ook voor de Oudere jongens (14jaar tot 18jaar) nuttig is om veel gesprekjes en dialoogjes te doen in het Engels.
De boys kwam in hun schooluniform terug van de les tegen 14u, dan was het etenstijd of toch na het bidden. Daarna speelden we enkele spelletjes zoals 1,2,3 piano, Chinese voetbal, hoger lager en stronten met de kaarten. Tegen 16.30u was the playtime over en moesten ze aan hun taakjes beginnen: in de tuin werken, borstelen, bloemen plukken om te offeren aan Boeddha, kleren wassen, ‘douchen'. Tegen 17u was het dan tijd om aan het huiswerk te werken, hier helpen we ook waar we kunnen. Al de krullen en krollen in hun schriftjes zijn wel niet aan ons besteedt, maar als er Engels geleerd moet worden, staan we klaar!
Leg: kakule
Arm: ate
Hand: alle
Finger: angille
Ear: kane

Dit zijn een paar woordjes die ik al leerde samen met Gagane, de zoon van Aruna. Hij leert ze in het Engels, ik in het Sinhala.
Er was vandaag ook een vrouwelijke monnik op bezoek. Ze leidde de gebeden voor het avondeten. Wij deden mee, ook al verstonden we er geen jota van. Het was weer een hele speciale ervaring.
'S Avonds nog even tv kijken met iedereen en dan ons beddeke in, of toch nog even een Yatzee'ke spelen, we zullen zien!
Dennis, Anne en Evelien

tante Karin

Amai Dennis gij leert ook veel van de gastekes ginder. Heel interessant om u een beetje te volgen!Valt het klimaat goed mee? groetjes

Paul

Hallo Dennis, vandaag voor 't eerst op je reisblog (via de Olle bij oma). Het ziet er daar niet slecht uit.
Bij het zien van de beelden kan ik me een beetje voorstellen hoe het daar echt is.
Met je kapsel ga je niet veel last hebben precies.
Als je toevallig je cameratje bij hebt en je kan er wat plaatselijke fauna of flora op vastleggen, dan ben ik zeer geïnteresseerd.
Wil je ook eens informeren hoe er daar geïmkerd wordt?
Ik hoop dat jullie regelmatig wat privacy hebben ook, zodat je niet 24/24 moet beschikbaar zijn.
Klopt het dat je laatste verslag dateert van 8 november of mis ik iets?
Tof om zo wat je reis te kunnen volgen. Telkens als ik de foto's zie, is het alsof ik zelf ter plaatse ben; zo reis ik een beetje mee van op afstand he.
Ondertussen zijn we al enkele weken verder..'t zal voorbij zijn voor je 't weet!
Groetjes van uit het (momenteel) zonnige Leuven.

oma

(Toen ik daarnet bij oma was had ze een briefje klaar voor jou dat ik met de computer moest doorsturen.Paul)
Mijn lieve Dennis,
Ik wist al dat je reis goed verlopen was en dat je in Sri Lanka goed bent aangekomen.
Nu ben ik blij dat ik wat meer nieuws heb van u.Ik heb op het scherm van de laptop van Oliver je nieuws en je foto's bekeken en ik zie dat je het daar naar je zin hebt.
Alles samen doen met die gastjes; ik denk dat jij wel van aanpakken weet en dat ze je graag hebben.
Ik heb ook gezien dat je goed staat met je kort kopje. Dat is minder werk om je haar te wassen en te kammen.
Jij bent een toffe gast, Dennis, maar zorg ook goed voor jezelf en rust op tijd als dat kan.
Met mij gaat alles goed; ik heb veel hulp van ons kinderen en ik rust veel.
Ik denk elke dag aan u en bij mijn avondgebedje denk ik ook speciaal aan u en af en toe brand ik een kaarsje voor u.
Ik vergeet je niet hoor. in afstand misschien ver maar in gedachten heel dichtbij.
Nog veel groeten en een dikke kus van je liefhebbende oma.

lieve van hoofstadt

Hey Dennis
wat fijn dat we kunnen meelopen in je 'Sri Lanka' avontuur. Het lijkt me zo boeiend, grensverleggend en hartverwarmend.
Ik ken er hier een paar die al reikhalzend uitkijken!
En één ding weet ik al zeker: binnen 6 maanden 'sjotten die mannen van daar op zijn Blandens, dankzij Dennis de trainer'
groetjes van alle verbanckskes

Tanteke!!

Ik leer hier inderdaad heel veel! net nog een uur bezig geweest met mijn was :-) en de taal probeer ik ook nog steeds

het klimaat gaat redelijk goed. Soms is het echt wel drukkend warm en het minste dat je dan beweegt, is het meteen zweten en puffen. Gisteren was het wel wat milder door veel regen. Goed om te slapen snachts!

veel groetjes daar!!!

Dag Oma'ke!!

Bedankt voor je mooie briefje!! Ik heb het hier inderdaad wel naar men zin. In gedachten zijn jullie allemaal ook hier! en ik heb ook regelmatig contact met thuis via de computer.
Ik hoop dat de verjaardag van Bompa goed was geweest. Ik heb er ook nog eens speciaal aan gedacht.

Je hoort binnenkort zeker nog wel iets van mij!
Heel veel groeten en verzorg jezelf maar goed en laat je maar goed helpen hé! Ik zorg hier ook goed voor mezelf en de mensen hier ook voor mij :-)

Dennis xx

Dag buurvrouw!!

Leuk dat je het tof vindt om mijn blog te volgen! de reacties zijn ook altijd leuk om lezen.
We missen hier wel een voetbalveldje maar ik ga eens rond kijken in de buurt of er nergens een pleintje is.

Vandaag nog een Engels lesje geven en wat kaarten met de Boys,

groetjes aan alle Verbanckskes,