De laatste loodjes...
De laatste echte stageweek is een voorbij want de paasvakantie begon op 5 april. Maandag en dinsdag vervulden we onze laatste taken. Zo moest Evelien gewoon op 40 minuten tijd een dansje aanleren aan de kinderen van het lager onderwijs. Ze vernam dit nieuws slechts 5 minuten op voorhand. Gelukkig is improviseren ons niet vies. Anne maakte afspraken met elke leerkracht van het lager onderwijs om de laatste ondersteunende middelen (die ze ontworpen heeft voor de klas) door te nemen. Ook regelde Anne een leerkrachtenvergadering voor de volgende dag. Ik zorgde er samen met de kinderen voor dat de workshop, al het materiaal en de tuin opgeruimd en gekruist was. Zo konden ze alles achterlaten om de vakantie te starten. Bij wijze van dank en steun en ook als herinnering kocht ik nog enkele zelfgemaakte borstels.
Tussen al dit was er nog tijd om nog plezier te maken met de kinderen. De Sri Lankanen vieren Sinhala- en Tamil-Nieuwjaar van 12 op 13 april. Naar aanleiding van dit groot feest organiseerde de school voor de kinderen diverse traditionele spelen, zoals: blikken werpen, touwtrekken, geblinddoekt bloempotten stukslaan,...
Als afsluiter kregen al de kinderen een bord vol desserten om u tegen te zeggen. Normaal kan ik mij niet inhouden bij desserts maar dat was nu even anders. Ik maakte een selectie van de lekkere dingen en nam daar overal de helft van, ‘eti': zei ik wel 5 keer.(genoeg) We namen afscheid van de kinderen, de leerkrachten en het andere personeel en trakteerden hen op Belgische chocolade (dankjewel mama Evelien voor deze mee te sleuren) en bananencake.
...wegen niet zo zwaar.
Op sommige foto's doen jullie heel devoot. Is dit een waarlijk gevoel of doen jullie dat om niet te provoceren voor de mensen ginder? Is uw grafzerk al gebouwd? Jullie hebben uw best gedaan om er een zinvol verblijf van te maken. Bedankt voor de reportage en tot spoedig met nog wat nieuws. lieve wensen van tante Karin
Ik las over jullie Boeddhistisch Nieuwjaar in het tijdschrift TERTIO. Vanuit Rome stuurt een medewerker van de Paus gelukwensen aan de Dalia Lama.
Dank zij jouwe verhaal kan ik me beter voorstellen hoe men dit feest viert.
Wat doen julllie nu nog in afwachting van de terugkeer? Vakantie! Ik reeg al eens meer de indruk dat jullie heel veel vakantie konden nemen, met of zonder de kinderen.
Je weet dat oma al kunnen ontvangen in haar aards paradijsje? Morgen halen we haar plechtig in!
WELKOM BINNENKORT !
Geniet ondertussen nog van wat vakanti en bedankt voor je (jullie) ,nieuwsbrieven.
Nonkel Fons