En of we er weer ingevlogen zijn!! Datte!
Voila, de vakantie zit er weer eventjes op en we hebben al weer heel wat verhalen klaar. Deze keer hebben we met ons drie (Anne, Evelien en ik) ons tekstje voor blog geschreven. Geniet er van!
Heeft u het al gehoord?
DAT Dennis Evelien en Anne hun eerste officiële adres zich in Sri Lanka bevindt. Wie doet beter? Het huurhuisje is gelegen in een beschermde woonwijk, die luistert naar de naam ‘Nivasipura'. In de woonwijk hebben we heel wat Sri Lankaanse buren (enkel!), toffe kleine restaurantjes, een kapper (die Dennis niet nodig heeft: zie later), een bakker, de blaffende honden en jawel een looppiste (opnieuw: zie later).
DAT we iedere avond zeer gezond koken, gaande van groentenstoofpotjes, tot koude schotels, broodjes gezond, kipfilet... We testen zelfs onze Sri Lankaanse kookkunsten en maken Wambetoe, Paripoe, Kan-Kun!
DAT ons ontbij uit vijf keer meer ingrediënten bestaat dan de afgelopen drie maanden. We eten smeerkaas, twee soorten confituur, CHOCO (Nutella + duopasta van de aldi), koffie, chocolade, speculaas,.. Als afsluiter houden we toch vast aan onze SL routs en eten buffalo curd ( yoghurt) met vers fruit. (Natuurlijk eten wie niet alles op enen boterham hè)
DAT we het zotste bezoek ooit hebben gehad. Zo is Anne haar nonkel even langs gekomen om spaghetti te eten, een pintje te drinken, een dikke knuffel te geven om dan terug richting luchthaven te vertrekken!
DAT we onze was niet meer moeten doen in de koeienbak met het sunlightzeepje, maar dat we onze was scheiden in drie delen (30°-40°-60°) om het vervolgens in het WASMACHINE te smijten! Luxe alommmmm...
DAT we onze sportiviteit opnieuw hervatten en drie keer per week onze loopschoenen aantrekken en éénmaal per week baantjes trekken in ons zwembad (dat gelegen is in onze woonwijk). We zijn ook actief bezig met krachttraining. Zo sleuren we wel met 8 kilo groenten, fruit, melk en andere voedingsmiddelen mee gedurende 3 busritten, 1 tuktukrit en 4 km bivak.
DAT Dennis zijn haren toevertrouwd heeft aan een halve Sri Lankaanse kapster met Belgische roots (of omgekeerd). Gelukkig was Boeddha aan zijn zijde.
DAT we een bezoek brachten aan de grootste bibliotheek van Colombo (hoofdstad) in de hoop nuttige informatie te vinden. We belanden echter in een prehistorische bibliotheek die bestond uit boeken die dateren van voor onze geboortedatum! Gelukkig konden we nostalgisch kartonnen boeken raadplegen over dinosaurussen en the galaxy.
DAT we hier niet alleen vrije tijd hebben, maar wel DAT we al twee weken terug hard aan het werken zijn op stage. Evelien assisteert de leerkrachten tijdens de sportactiviteiten. Anne helpt de leerkrachten met het ontwikkelen van ondersteunende communicatie middelen en Dennis houdt zich bezig met het verbeteren van de technische vaardigheden van de kinderen. Momenteel zijn we ook actief bezig met onze bachelorproef, waardoor we verschillende scholen en instituten moeten bezoeken. Zo hebben we al enkele interviews afgenomen, onder andere van Zuster Anastacia van de Zusters van Liefde. Helaas vullen onze weekens zich nu met het maken van schooltaken, waardoor er niet meer veel tijd overschiet om leuke uitstapjes te maken. Maar gelukkige geven de kinderen van onze stage ons enorm veel positieve energie, waardoor we met goede moed aan de schooltaken verder werken.
DAT jullie ons altijd een kaartje of briefje mogen zenden:
Anne, Evelien & Dennis
House no-T-5
Niwasipura
Kotugoda
Sri Lanka
Hier nog dede foto's en tot de volgende update!
Dennis, Anne en Evelien
Zo te lezen: Druk bezig mannen ! Goed zo... Volhouden hé!