Dennisinsrilanka.reismee.nl

de plaatselijke fietsenmaker

Er staan hier 3 vrouwenfietsen al een half jaar te wachten op een herstelling. Ze zijn ondertussen al van in de schuur tot vooraan geraakt. Maar nu moeten ze nog tot bij de fietsenmaker geraken. Wij hebben de fietsen deze ochtend weggebracht. 6 platte banden een nieuwe remkabel en wat remmen afstellen. We gingen de fietsen na de middag terug halen: 300roepies (2 eurokes zou dat bij ons zijn) ( hebdem pake, sake, olle?? ;-)). Een slag uit een wiel halen kon hij precies wel niet...geen probleem. Binnenkort maak ik eens een ritje naar het volgende dorp. Ik kijk er al naar uit om nog eens wat fysieke activiteit te hebben want cricketten in de tuin en wandelen in een stad is toch niet hetzelfde als een fietstocht van 100km tegen 30km/u, een voetbalmatch van 90minuten of de Mont Ventoux 2 keer op een week opfietsen.

Tijd voor de lunch. Wat eten we vandaag? Die vraag stel ik hier nooit omdat we het ook nooit op voorhand weten want het eten wordt bijna altijd gebracht door mensen uit omliggende dorpen, als gift. En het antwoord zou toch altijd hetzelfde zijn: rijst met wat van alles bij, soms definieerbaar, soms ondefinieerbaar. De jongens geven er wel altijd een naam aan ;-)
Na de middag begonnen we er dan eindelijk aan. Hier kijken de jongens al heel de week naar uit. Harry potter! De eerste film hebben ze vorig jaar met de vorige studenten gezien. Nu kijken we naar films 4 en 5 en morgen naar 6 en 7 als het lukt.