Dennisinsrilanka.reismee.nl

een lastig dagje

Een lastig begin van de dag. 's Nachts ben ik een paar keer wakker geworden, eerst door het geluid van een slijpschijf, dan van muziek, dan van pratende mannen. Ze waren hier 's avonds nog aan het werken aan de nieuwe badkamer...
Midden in de nacht opnieuw wakker geworden, dit keer van mijn maag die vreemd deed. Ik begon te zweten alsof ik de hele nacht was uitgegaan. Dit keer had ik mijn wekker gelukkig om 8u gezet en niet om 5.30u. Ik had en heb nog wat slaap in te halen. Toen ik opstond was ik nog steeds grogy, precies een kater van hier tot in Haasrode. Dan heb ik toch maar naar de eerste Dafalgan gegrepen.

Na een moeilijk ontbijt waarbij in enkel een boterhammetje met mangoconifuur kon eten begonnen we er weer aan: lesje voorbereiden voor na de middag als de jongens terug zijn. Dit keer was het thema: 'de dagen van de week'. Lesje voorbereid en terug mijn bed in voor 1.5uur. Dit heeft mijn hoofdpijn toch al gehalveerd.
Ook nog even zeggen: de mensen die het eten brachten voor 's middags waren er al om 10u!! de jongens komen van school tegen 14uur en eten dus tegen 14.15u. Ze hebben gewoon 4uur gewacht en ondertussen een uurtje gebeden met de monnik die hier al de hele week verblijft. Iedereen moest er toch eens mee lachen dat ze hier al zo vroeg waren.
Na het geven van het lesje hebben we mee ROTI'S gemaakt. Een soort hartige pannenkoeken, heel lekker en eens iets anders dan rijst. Deze avond waren er geen mensen die eten kwamen brengen dus moesten we het zelf maken. Het was de monnik (een vrouw trouwens) die het eten gesponsord heeft. Het is eigenlijk altijd gezelliger en er heeft een meer familiale sfeer als er geen mensen van buitenaf eten komen brengen. Alles is wat gemoedelijker, we bidden/mediteren alleen met de jongens en de monnik, veel gezelliger, ook al duurt dit 45minuten.
Tijdens de huiswerksessie voor het eten, liet ik Sehan zijn Engels afwerken. Als hij daarmee klaar was, kwam hij zelf nog extra oefeningen bijvragen! Dat vond ik toch even opmerkelijk, ik denk niet dat er veel kinderen dat zouden doen in België.
Nu nog even tv kijken, internetten en dan op tijd in mijn bed, alhoewel het is weer al 0.17u. Morgen weer om 8u wekker, ik wacht voorlopig terug even met opstaan om 5.30u... Hoofdpijn in zo goed als weg, nu hopen op een goede nacht!
Slaapwel! xx